ATTRAKSJONER

Fra Amble Gård er det korte avstander til verdenskjente attraksjoner. En liten spasertur unna ligger Kaupanger stavkirke fra 1190 og Sogn Fjordmuseum. Fra Kaupanger kai kan man ta båtcruise gjennom Nærøyfjorden, en av fjordene på UNESCOs verdensarvliste.

I Kaupanger har vi også de Heibergske samlinger- Sogn Folkemuseum, et flott friluftsmuseum som byr på aktiviteter for store og små.

I nabokommunene, innen en times kjøring finner vi mange flotte attraksjoner.

 

I Aurland kan man besøke den kjente bygda Flåm og Flåmsbanen. Aurland har Aurlandsskofabrikken med museum og den ville og vakre Aurlandsdalen. Fra Aurland kan man kjøre snøvegen over fjellet til Lærdal.

Lærdalsøyri med den vakre trehusbebyggelsen er verdt et besøk. I Lærdal kan man besøke norsk Villakssenter og Lærdal motorikkpark som er et flott sted for de minste. Borgund stavkirke når man ca en halvtimes kjøring fra Lærdal.

I nabokommunen Årdal har de et flott friluftsbad. En tur inn til fjellgarden Vetti er også nydelig i vill og vakker natur. Fra Vetti kan man gå inn til den kjente Vettisfossen.

Luster kommune har også mye fint å by på. I den lille sjarmerende bygda Solvorn er det fint å bade, eller bare stoppe på den koselige cafeen for lunsj eller en is. Fra Solvorn kan man ta ferge over til Urnes hvor Urnes stavkirke, på UNESCOs verdensarvliste ligger.

Luster har flotte fjelltopper og turmål. Molden, kanskje det mest kjente er en fin familetur. På regnværsdager er Lustrabadet i Gaupne et godt alternativ. Der er det flere basseng og sklie.

I Jostedalen kan man komme helt inn til Jostedalsbreen. Fra Breheimsenteret kan man bestille guidetet breturer.

Balestrand er et flott mål for en dagstur,. og en tur til Fjærland byr på Bremuseet og nærkontakt med Jostedalsbreen.