ATTRAKSJONER

Fra Amble Gård er det korte avstander til verdenskjente attraksjoner. En liten spasertur unna ligger Kaupanger stavkirke fra 1190 og Sogn Fjordmuseum. Fra Kaupanger kai kan man ta båtcruise gjennom Nærøyfjorden, en av fjordene på UNESCOs verdensarvliste.

I Kaupanger har vi også de Heibergske samlinger- Sogn Folkemuseum, et flott friluftsmuseum som byr på aktiviteter for store og små.

Innen en radius på ca 1 times kjøreavstand når man utrolig mange flotte og varierte attraksjoner. Stavkirker, vakre fjorder, fossefall, museer og vakker natur

KAUPANGER STAVKIRKE

2 km fra Amble Gård

Norges lengste stavkirke!
Kirken har blitt bygd om flere ganger og står nå sånn som den ble restaurert på 1960-tallet. Mellomalderkonstruksjonen er framleis intakt til tross for ombyggingene. Kirken er i bruk som soknekirke.

LES MER OM KAUPANGER STAVKIRKE

FJORDBYGDA SOLVORN OG URNES STAVKIRKE

28 km fra Amble Gård

Ta en tur til den vakre fjordbygda Solvorn. Her ligger det kjente hotellet Walaker og bygda har en flott langgrunn sandstrand. Fra Solvorn kan man ta fergen over til Urnes. På Urnes ligger Urnes stavkirke som står på UNESCOs verdensarvliste.

NÆRØYFJORDEN

1 km fra Amble Gård

Ta en flott fergetur fra Kaupanger kai til Gudvangen og opplev den fantastiske Nærøyfjorden. Man kan reise tur/retur uten bil og oppleve Vikinglandsbyen i Gudvangen før man tar samme veien hjem. Det er også mulig å ta med bil på fergen og kjøre hjem via Lærdal, enten gjennom den lange tunellen eller snøvegen over Aurlandsfjellet

SNØVEGEN MELLOM LÆRDAL OG AURLAND

Snøvegen fra fjord til fjord over goldt høgfjell der snøen setter sitt tydelige preg og med utsikten over Aurlandsfjorden som grand finale. Turistvegen gir mange sterke inntrykk, og kontrastene er store fra fjorden til høgfjellet der snøen ligger store deler av året.
Veien er vinterstengt, men fra Aurlandsvangen er den åpen opp til utsiktspunktet på Stegastein heile året.

BALESTRAND

60 km fra Amble Gård

Historisk fjordbygd ved Sognefjorden. Her ligger det kjente Kviknes hotell, Norsk Reiselivsmuseum og Akvariet. Ciderhuset er vel verdt et besøk.

FJORDMUSEET I KAUPANGER

1 km fra Amble Gård

Fjordmuseet er en del av Sogn Folkemuseum og ligger ved Kaupanger kai. Her får du lære om hvor viktig Sognefjorden var i eldre tider både som matfat og ferdselsåre.
Ved Sogn Fjordmuseum får du en flott opplevelse av fjordkulturen. Her er ei enestående samling av båter fra Sogn.

LES MER OM SOGN FJORDMUSEUM

FEIGUMFOSSEN OG FEIGESAGI

45 km fra Amble Gård

Turen på sørsiden av Lustrafjorden fra Urnes til Skjolden byr på mange spennende opplevelse. Feigumfossen er vel verdt et stopp. Her kan man ta turen opp til Fossen og se og kjenne den på nært holdt. På Feigesagi er det mulig å kjøpe kaffe, vafler og is sommerstid.

BREMUSEET I FJÆRLAND

50 km fra Amble Gård

Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten er et interaktivt museum for hele familien som gir deg kunnskap om breer og klima på en ny og spennende måte.

LES MER OM BREMUSEET I FJÆRLAND

GAMLE LÆRDALSØYRI

23 km fra Amble Gård

Gamle Lærdalsøyri er den eldste delen av bygdebyen Lærdalsøyri i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane. Trehusbebyggelsen her representerer et av de mest verdifulle bygningsmiljøene vi har i Norge. Stedet inneholder i dag i underkant av 170 verna bygninger i blant annet sveitserstil, bygd på 1700 og 1800-tallet, og har fått flere utmerkelser, blant annet Maihaugprisen.

UNDERDAL

75 km fra Amble Gård

Undredal er en liten bygd i Aurland i Vestland fylke. Bygda Undredal ligger ved vestsiden av Aurlandsfjorden, nederst i Undredalsdalen, omtrent midt mellom innløpet til Nærøyfjorden og der Aurlandsfjorden svinger skarpt sørvestover til Flåm. Undredal er kjent for geitost.

SOGN FOLKEMUSEUM- DE HEIBERGSKE SAMLINGER

6 km fra Amble Gård

De Heibergske Samlinger – Sogn Folkemuseum er et friluftsmuseum med ca 40 historiske bygg fra mellomalderen fram til vår egen.
I museet sin store hovedbygning finner man utstillinger knyttet til jordbruk, håndverk, tekstiler og klær, mat og drikke med mer.

LES MER OM DE HEIBERGSKE SAMLINGER

FLÅMSBANA

67 km fra Amble Gård

Flåmsbana har blitt beskrevet som en av de vakreste togreisene i verden og er en av de største turistattraksjonene i Norge. Toget går fra enden av Aurlandsfjorden, en fjordarm til Sognefjorden, opp til høyfjellet ved Myrdal Stasjon. Reisen gjennom Flåmsdalen viser Vestlandets natur fra sin aller beste side.

BREHEIMSENTERET I JOSTEDALEN

78 km fra Amble Gård

Breheimsenteret er besøkssenter for Jostedalsbreen og Breheimen nasjonalpark. Senteret ligger i Jostedalen, med utsikt rett mot Nigardsbreen. Her kan du oppleve breene på nært hold, nyte god mat og lære nye ting i utstillingen vår. Besøk på Breheimsenteret kan også kombineres med brevandring på Nigardsbreen.

LES MER OM BREHEIMSENTERET

TUNGESTØLEN TURISTHYTTE

60 km fra Amble Gård

Tungestølen turisthytte er en ny DNT hytte på Veitastrondi. Hytta er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta og er en opplevelse i seg selv. Hytta ligger i flott seterlandskap og er et godt utgangspunkt for en tur inn til breen.

VETTISFOSSEN, ÅRDAL

40 km fra Amble Gård

Med et fritt fall på 275 meter er Vettisfossen det høyeste verna fossefallet i Norge. Denne fossen, som har vært fredet siden 1924, kan du nå til fots i vakre Utladalen i Øvre Årdal