ANSATTE

METTE MARIE HEIBERG

Mette Marie eier og driver Amble Gård. Hun gjør litt av alt, men er ikke så god til å kjøre traktor og fikse maskiner. Hun prøver å lære mest mulig av Jarek. Nå kjører hun traktor med beitepusser, transporterer eplekasser og andre litt enklere oppdrag.

Mette liker å jobbe med forskjellige ting. Hun er glad i å legge nye planer og ha mange prosjekter på gang. Hun er glad i å være i frukthagen og sammen med Anete beskjærer hun og steller den økologiske eplehagen. Mette er med og presser eplemost og liker å lage både nye og gamle produkter.

Mette er vertskap for turistene som kommer på besøk, både på camping og i feriehusene.

Mette er veldig heldig som har med seg en utrolig bra gjeng på Amble Gård. Sammen prøver vi å skape et godt miljø både for oss som jobber her og for alle som besøker oss i løpet av året.

ANETE PLAUKA

Anete jobber på Amble Gård året rundt. Hun er bosatt med familien på Kaupanger.

Anete er med på det meste av det som skjer på gården. Hun er en kunstner med hendene. Hun er ekspert på vindusrestaurering og med fast hånd gir hun nytt liv til gamle vinduer.

Om sommeren jobber Anete mye med turisme. Hun sørger for at alle hus er rene og klare for nye gjester og steller plener og hager. Anete holder kontroll på sanitæranlegg på campingen, og kjører gressklipperen der når det trengs.

Anete bruker også mye tid i eplehagen. Hun har vært med på å plante det meste av nyplantingene på gården. Hun binder opp, tynner og plukker epler. På høsten er hun med i eplepressingen, både presser, pasteuriserer og fyller eplemost.

På vinteren er Anete med og beskjærer frukthagen, vedlikeholder hus og arbeider med vindusrestaurering.

Anete har jobbet på Amble Gård siden 2017.

JAROSLAV KORNASEWSKI

Jarek er gårdens egen mekaniker, sjef over maskinparken og fikser det som fikses kan.

Jarek er fra Polen, men er i Norge fra april til november, kanskje avbrutt av en mini sommerferie hjemme i Polen.

Jarek har en finger med i det meste som skjer på Amble Gård. Han mekker, kjører alle maskiner, snekrer, planter, presser eplemost og er campingvert.

Jarek har vært på Amble Gård siden 2010. I Polen er han samboer med Anita og har en datter, Julia på tre.

LUKASZ KORNASEWSKI

Lukasz er Jareks yngre bror. Han har jobbet på Amble Gård siden 2018. Han er som sin bror en utrolig allsidig kar. Han er god med alle maskiner og er med på det meste som skjer. Lukasz er veldig god til å male og legge flis. Våren 2020 skiftet han takrenner på det gamle museet i Amla.
Lukasz er her normalt vår og høst.

WIESLAW CHOJNACKI

Wieslav har vært på gården siden Mette var liten. Han kom til Amla første gang i 1989. Siden den gang har han stort sett vært her hvert eneste år og er et kjent fjes i Kaupanger. Wieslav har gjennom årene hatt rekruttert de andre som har jobbet på gården, også Jarek, Lukasz og Svavek.

Opp gjennom årene har han vært den aller viktigste ressursen på gården. Han har gjort alt, fra oppussing av utleiehus, planting av frukt, bygging av maskiner for eplemostproduksjon og alle reparasjoner av maskiner.

STEFAN TSONKOV

Stefan er verdens blideste fruktekspert fra Plvovdiv i Bulgaria. Han er utdannet agronom og har jobbet som bestyrer for store frukthager i Bulgaria. Nå jobber han som mekaniker hjemme i Bulgaria. På grunn av Corona kom ikke Stefan til Norge i 2020 og 2021- Vi gleder oss til Stefan er tilbake. Stefan var første gang på Amble Gård i 2000 og har vært her mange sesonger i årene etter, siste gang i 2019.

SLAWOMIR LASKI

Svavek var på Amble Gård fra 2013-2017 og gjorde i den perioden en rekke store prosjekter på gården. Svavek bygget sammen med Wieslav og Jarek deler av det nye sanitæranlegget på campingen. I 2017 takket Svavek for seg, men åpnet en liten mulighet for comeback om behovet på gården skulle være stort.

I 2020 meldte behovet seg og Svavek var tilbake. Etter gjennomført Corona karantene var han med på den store jobben å plante 3000 nye epletrær- både for og etterarbeid. Sommeren 2020 reparerte han også deler av taket på det gamle museet i Amla.

LITT AV HVA VI GJØR PÅ AMBLE GÅRD